Яхтклуб „Черноморец Бургас“ триумфира за поредна година на ветроходната регата „Bosphorus Cup“ в Истанбул

В периода 23-26 септември 2021г. в гр.Истанбул се проведе престижният ветроходен форум – 20-та Регата „Bosphorus Cup” 2021.

Екипажът на „лютивата“ яхта „Wasabi“ с шкипер Валентин Николов от Яхтклуб „Черноморец Бургас“ завоюва първото място в клас IRC-4. Това е трета победа за екипажа на Валентин Николов (в/я Wasabi) на тази международна регата, с което продължава ди ни радва с успехите си, както на българска земя, така и на международно ниво.

Престижната регата „Bosphorus Cup“ се провежда от 2002 г. и тази година беше нейното юбилейно 20 годишно издание. Най-атрактивното в това състезание е специалната гонка, която се провежда в канала на Босфора, между два континента, заради която трафикът на големи плавателни съдове се спира за часове, докато красивите ветроходни лодки се борят със силните течения на Черно море. Екипажът на яхта „Wasabi“ споделя, че преживяването е зашеметяващо, защото сътезавайки се, имат възможността да се насладят на уникалната архитектура на гр.Истанбул.

Ветроходната регата „Bosphorus Cup“ 2021 – яхта Wasabi (Яхтклуб „Черноморец Бургас” с шкипер Валентин Николов и екипаж: Зорница Ганева, Борислав Николов, Георги Калоянов, Георги Дросев, Живко Факирчев, Михаил Запрянов, Христо Димов, Николай Деркозлиев.

    

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *