Яхтклуб „Черноморец Бургас“ с успех на Държавното първенство за килови яхти 2020г., провело се в град Несебър

Отборите на Яхтклуб „Черноморец Бургас“ пожънаха успех на Държавното първенство за килови яхти 2020г., провело се в град Несебър.

За поредна година национален шампион в клас ORC B, безапелационно е  екипажът на яхта Wasabi“ с шкипер Валентин Николов. С общо шест първи места от шест проведени гонки, лютивите „Wasabi“ не оставиха шанс на конкуренцията!

Бронзов медал в клас ORC C за екипажът на яхта „Nord“ с шкипер Георги Калоянов. От борда на яхта „Nord“ директно във фейсбук, получавахте информация за гонките и силата на вятъра по време на състезанието, благодарение на Андрей Едрев.

С две трети места в клас IRC 2 и в клас ORC D се завърна и екипажът на яхта “Victoria” с шкипер Любомир Николов. С представянето си в последните два сезона, екипажът на яхта “Victoria” дава сериозна заявка в своя клас.

С участието си на Държавното първенство за килови яхти 2020г, – Несебър – отборите на Яхтклуб „Черноморец Бургас“ завършиха ветроходния сезон в България. Очаквайте продължение на международно ниво! Благодарим на всички, които ни подкрепяха и през тази, изпълнена с неочаквани събития година!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *