С три златни и един бронзов медал се завърнаха екипажите на Яхтклуб „Черноморец Бургас“ от международната регата „Кор Кароли“ 2018

Регатата стартира в Бургас на 11.08.2018г с етапи в Бургаски залив, Бургас – Свети Влас, Свети Влас-Варна и приключи с етап Варна – Аладжа банка Варна на 15.08.2018г.

Яхтклуб „Черноморец Бургас“ взе участие в регатата с най-много яхти и се включи в най-много екипажи. Благодарим на яхта Phoenix с шкипер Богомил Пехливанов, който покани като част от екипажа си нашата прекрасна Мира Никова; на яхта Windwalker с шкипер Александър Александров, който вкючи в екипажа си Кристина Нейкова, Христо Дойков и Боби Лимонов; както и на Николай Попов с яхта Blue Magic , който прие за член на екипажа си Любомир Николов. Уважаеми господа, вие за пореден път показахте какво е истинското ветроходство – уважение, подкрепа,свобода и спортсменство!Благодарим!

Общо пет яхти от Яхтклуб „Черноморец Бургас“ взеха участие на престижния форум: Nord с шкипер Георги Калоянов, Ahshaena начело с Румен Блажев, Itschi Gutschi – Клаус Гьонер, Kalina с шкипер Божидар Каракашев и Wasabi с шкипер Валентин Николов.

И така…Първо място в клас ORS C и трето място в клас IRC 3 (G) за екипажа на ветроходна яхта Kalina с шкипер Божидар Каракашев.

Две първи места за лютивата Wasabi в класовете ORC B и IRC2 (F), начело с шкипер Валентин Николов.

Много красиви емоции, хубава доза адреналин и поводи за гордост ни донесе таз годишното издание на регата Cor Caroli!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *